2min Devops

IBM komt met plug-and-play Watson libraries voor AI

IBM komt met plug-and-play Watson libraries voor AI

IBM wil het voor ontwikkelaars makkelijker maken AI-functionaliteit in applicaties in te bouwen. Big Blue maakt daarom drie IBM Watson AI libraries geschikt om ‘plug & play’ aan applicaties toe te voegen.

De drie AI libraries zorgen ervoor dat getrainde AI-modellen rechtstreek kunnen worden gebruikt. Hiermee vervalt de noodzaak om AI-modellen te trainen met grote hoeveelheden data. Het moet ontwikkelaars veel tijd besparen. Het is een eenvoudige manier om op schaal AI-functionaliteit toe te voegen aan applicaties die in iedere cloudomgeving kunnen draaien.

Drie IBM Watson-modellen

De drie Watson AI-modellen die IBM ‘plug & play’ geschikt maakt, zijn ontwikkeld op basis van open-source elementen. De eerste nu geïntroduceerde dienst is de IBM Watson Natural Language Library. Hiermee kunnen ontwikkelaars applicaties bouwen die gesproken taal kunnen gebruiken voor het verwerken van betekenis en context via intenties en gevoel.

De IBM Watson Speech to Text Library stelt applicaties in staat gesproken tekst snel en accuraat om te zetten in tekst. De IBM Watson Text to Speech Library zorgt ervoor dat tekst weer in natuurlijk klinkende gesproken taal wordt omgezet.

Uitbreiding portfolio

De introducties breiden het in applicaties in te bouwen portfolio van AI-oplossingen van Big Blue verder uit. Eerder waren al oplossingen als IBM Watson Assistant, IBM Watson Discovery, IBM Watson Instana Observability, IBM Maximo Visual Inspection en IBM Watson API’s voor applicaties geschikt gemaakt.

Tip: IBM Watson Health trekt stekker uit Drugs Discovery-service