2min

Het Duitse Kubermatic gaat zijn activiteiten uitbreiden naar Nederland. Reden voor de uitbreiding van de activiteiten is dat ons land in de ogen van Kubermatic een voorloper is op het gebied van digitale transformaties.

De uitbreiding op de Nederland markt is onderdeel van de algemene Europese strategie, geeft de Kubernetes-speler aan. Het gaat hierbij om een sterke uitbreiding van het team dat Kubermatic al in ons land heeft. Nederland is een focusmarkt voor Kubermatic, waardoor het meer activiteiten in ons land wil ontplooien.

Kubermatic biedt een zelfontwikkeld open-source Kubernetes-orkestratieplatform, het Kubermatic Kubernetes Platform (KPP). Inmiddels is versie 2.21 van dit platform beschikbaar. Hiermee kunnen bedrijven hun cloudwerkzaamheden, zowel in (multi)cloud-, als in edge- en on-premises-omgevingen volledig automatiseren, orkesteren en beheren.

Verdubbeling team

Kubermatic wil binnen een jaar zijn huidige Nederlandse team verdubbelen. De twee oprichters van het bedrijf, Julian Hansert en Sebastian Scheele, gaan zich daarom in de opstartfase van deze uitbreiding persoonlijk met deze uitbreiding bemoeien. Daarbij worden zij ondersteund door een (remote) VP Sales en een Nederlandstalig business development team. Uiteindelijk moet dit team de lokale partners ondersteunen en zich richten op verdere uitbreiding in Nederland. 

Nederland voorloper digitale transitie

Belangrijkste reden voor de expansie van de activiteiten in Nederland is dat ons land als een voorloper op het gebied van digitale transities wordt gezien. Deze transities kunnen met behulp van containers en dus ook orkestratietools als Kubernetes worden versneld.

Dit maakt Nederland een aantrekkelijke markt voor de Duiste Kubernetes- en cloudspecialist. Bovendien heeft Kubermatic de ambitie het belangrijkste open-source Kubernetes-platform te worden.

Tip: Kubermatic lanceert KPP 2.19 voor multi-cloud clusterbeheer