2min

Tags in dit artikel

, , ,

Say Cheese! Want deze week gaan we helemaal los in de wereld van de fotografie. En geloof het of niet, naar mijn bescheiden mening is elke gadget deze week nuttig. Oké, de derde gadget is misschien iets minder nuttig, maar de andere twee zeker wel. Of toch soms…denk ik. In ieder geval, we beginnen deze week met een gadget die de gemiddelde fles omtovert in een statief, gaan verder met een waterpas voor je camera en besluiten doen we met een opzetlens voor je mobieltje.

Colastatiefje

Een statief is vaak een heel gedoe om mee te nemen en zeker op gewone uitstapjes zul je deze niet vaak meenemen. Toch zal het vaak genoeg gebeuren dat je een mooie foto wilt nemen, maar dat je het gevoel hebt dat een statief het kiekje pas écht had afgemaakt. Wel, deze gadget biedt het beste van twee werelden. Dit compacte opzetstukje schuif je namelijk gewoon over de dop van een fles heen, waardoor je de fles tijdelijk kunt gebruiken als statief, zonder dat daarvoor een halve volksverhuizing nodig is. Dankzij de universele vorm zal deze ‘Bottle Cap Tripod’ op nagenoeg elke frisdrankfles passen waardoor een goed kiekje nooit ver weg is. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten: de gadget is van jou voor tien dollar.

Beetje naar links…nee, andere links!

Vooral beginnende fotografen hebben in het begin wat moeite om hun (dSLR)-camera mooi recht te houden voor een professioneel resultaat. Wel, ziedaar, de oplossing! Deze gadget steek je op de plaats van je externe flits en toont je aan de hand van een 3-dimensioneel blokje hoe recht je de camera houdt. Het blokje is dus slechts nuttig tot op zekere hoogte: en die hoogte bevindt zich waar je de flitser nodig hebt. Want doordat het blokje de plaats van de externe flitser inneemt zul je die niet kunnen gebruiken en ook het gebruik van je gewone flitser kun je wel vergeten. Maar ach, voor 11 dollar kun je het toch wel eens proberen?

Mobiel zoomen

Tegenwoordig zul je al heel erg je best moeten doen om nog een mobieltje te vinden zonder camera, maar laten we eerlijk zijn: bij veel mobieltje is de kwaliteit van de foto’s gewoon nog niet perfect en laten we het al helemaal niet over het zoomen hebben. De kwaliteit van de foto’s zal vooral afhangen van hoe duur je mobieltje is, maar zelfs op de duurdere mobieltjes is het zoomen niet altijd goed geregeld. En toen kwam deze gadget: dankzij een schuifsysteempje zou deze telescopische lens op bijna elk mobieltje moeten passen en de makers beloven in ieder geval dat je zoomfoto’s erop zullen vooruit gaan. En ook de prijs valt best wel mee: voor 30 euro is hij van jou. (Met dank aan Drammer voor deze gadget)