2min

GitHub heeft GitHub Enterprise Server (GHES) met versie 3.9 veel nieuwe functionaliteit gegeven. De update moet ontwikkelaars in staat stellen beter samen te werken en meer observability bieden.

In de nieuwe versie van GHES krijgt GitHub Projects meer functionaliteit. Met de tool kunnen ontwikkelaars beter met elkaar aan ontwikkelingstrajecten en -projecten samenwerken. Nieuwe functionaliteit omvat onder meer een time-based view-optie en de mogelijkheid problemen gestandaardiseerd op te lossen met tools als issue forms.

Ook is er een nieuwe roadmap layout geïntroduceerd voor het visualiseren van problemen, het ‘pullen’ van requests in tijd en het aanmaken van issue forms zodat teamleden de juiste content aanleveren.

Workflows

Daarnaast biedt GitHub Actions in GHES 3.9 nu twee nieuwe workflows. De worklflow auto-add houdt geselecteerde repositories in de gaten wanneer bepaalde zaken worden toegevoegd om de eigen regels te veranderen.

Auto-archive zorgt dat projecten schoon en opgeruimd blijven door ieder item weg te halen die langer dan een bepaalde tijd is gesloten.

Veiligere code en overige updates

Voor het reduceren van kwetsbaarheden in code, is onder meer de CodeQL scanning tool toegevoegd. Hiermee kunnen ontwikkelaars op gevoelige informatie scannen in een push, maar ook met enkele klikken voorkomen dat kwetsbaarheden in productie gaan.

Verder kunnen gebruikers nu met GHES 3.9 meer betrouwbaar zelfgehoste runner schalen. De oplossing ondersteunt hiervoor het op Kubernetes gebaseerde Actions Runner Controller.

Ook krijgen ontwikkelaars meer beheer- en inzichtsopties voor GHES met verbeterde logging, nieuwe upgrade tools en meer updates voor het audit log.

GHES 3.9 is per direct algemeen beschikbaar.

Tip: Microsoft GitHub betrokken bij DDoS-aanval op opensource-bibliotheek