2min

Spotlight Developer Platform is bedoeld om cloud-native development verder te optimaliseren door een internal developer portal (IDP) op te zetten.

Solo.io baseert Spotlight Developer Platform op het Backstage-platform van Spotify. Backstage wordt gebruikt voor het creëren van developer portals, tools die steeds populairder worden binnen de ontwikkelcommunity. In IDP’s zijn de routines van een developmentteam opgenomen. Vanuit Spotlight hebben ontwikkelaars toegang tot services, softwarecomponenten en tools om de software development lifecycle te ondersteunen. “Met Spotlight Developer Platform pakt Solo.io de complexiteit aan die gepaard gaat met het opschalen van ontwikkeling en operaties in cloud-native omgevingen”, aldus Solo.io.

Om dit te ondersteunen, is het mogelijk API-specificaties, documentatie en tools onder te brengen in de Spotlight service catalogus. Op die manier kunnen ontwikkelaars snel de juiste tools vinden voor hun werkzaamheden. Daarnaast heeft Solo.io een CI/CD-integratie gebouwd, om software-releases via pipelines eenvoudiger te laten verlopen.

Doordat Spotlight gebaseerd is op het Backstage-platform, kunnen gebruikers ook het plugin-ecosysteem van het Spotify-framework gebruiken. Backstage is inmiddels een CNCF-project, wat ook bijdraagt aan verdere ontwikkeling en groei van de community.

Cloud-native development

Solo.io richt zich met Spotlight met name op de hele grote bedrijven die cloud-native development omarmen. Het ondersteunen van iedere Kubernetes-omgeving (cloud of on-premise), draagt bij aan cloud-native development. Daarnaast beschikt Spotlight, om aan de security-eisen van grote bedrijven te voldoen, over een insights engine. Deze biedt feedback over best practices, security en meer om operations te optimaliseren. Tot slot kunnen bedrijven met de IDP een centrale hub creëren voor het afdwingen van zero-trust authenticatie en autorisatiebeleid.

Tip: Mirantis introduceert Lens Enterprise-abonnement