2min

Op de Worldwide Partner Conference van Microsoft is meer informatie vrijgegeven over Windows Phone 7. Zo blijkt nu dat er bij de lancering geen Nederlandse versie van de Windows Mobile-opvolger verschijnt en dat de Marketplace in Nederland ook nog even op zich laat wachten.

Dit betekent dat gebruikers van Windows Phone 7 in Nederland geen applicaties kunnen downloaden of kopen. Dit omdat Microsoft Windows Phone 7 gefaseerd wil uitrollen. In eerste instantie zal de Marketplace worden uitgerold in zeventien landen, waar Nederland geen onderdeel van is. België is daar wel onderdeel van omdat daar de Franstalige editie geïntroduceerd wordt.

Bovendien zal er voorlopig geen Nederlandse versie van Windows Phone 7 verschijnen. Dit omdat Microsoft voor het eerst zelf zijn producten wil vertalen, iets wat eerder altijd door partnerbedrijven gebeurde. Eerst wordt er een Engelse, Franse, Italiaanse, Duitse en Spaanse versie uitgebracht en later pas een Nederlanse.

Overigens verwacht Maarten Sonneveld, business group lead voor mobile communications bij Microsoft Nederland, dat er toch nog voor het einde van het jaar een Nederlandse markt komt. Daarnaast werkt Microsoft Nederland om de gratis Engelse applicaties wel beschikbaar te maken, zodat er in ieder geval wat applicaties zijn en een betalingsmechanisme niet meteen vereist is.

Ten slotte maakte de softwaregigant bekend dat bezitters van een Windows Phone 7-smartphone in de cloud gratis een back-up van maximaal 25 GB van hun telefoongegevens kunnen maken en dat gebruikers de mogelijkheid krijgen om de telefoon op afstand leeg te maken of te blokkeren.