1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Formspring.me, het beroemde vraag & antwoord platform, heeft vorig weekend z’n record bereikt: het beantwoorden van 1 miljard vragen.

Bij het platform gaat het maar om één ding: vragen stellen en beantwoorden.
Gebruikers krijgen een gratis account aangeboden waarmee iedereen elkaar vragen kan stellen. Maar alleen registreerde gebruikers kunnen deze vragen beantwoorden, en gebruikers zonder een account kunnen de vraag alleen anoniem stellen.

Volgens het bedrijf heeft de site momenteel 16,5 miljoen gebruikers, terwijl twee maanden geleden de site nog 14 miljoen gebruikers had. Gemiddeld worden er per dag vijf miljoen vragen beantwoord, met 9.000 antwoorden per minuut.

Waarom het zo gegroeid is? Waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat de site nog redelijk nieuw is, en doordat het platform nog in groeifase zit (aangezien het platform pas 9 maanden geleden werd gelanceerd). De site introduceerde een multiplayer in juli, daardoor konden gebruikers vragen stellen naar meer dan één persoon. Daarnaast heeft de site onlangs nog een feature gelanceerd genaamd ‘Connections’, de feature maakt het mogelijk te laten zien wie je contacten zijn op het platform. Daarnaast heeft Formspring ook twee nieuwe apps geïntroduceerd voor op de iPhone en voor op de desktop.