De gratis blogservice WordPress.com heeft het mogelijk gemaakt om je blog te beheren via je telefoon, door middel van SMS. De nieuwe feature is nu alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten.

Een gebruiker in de Verenigde Staten moet 20 dollar per jaar betalen om gebruik te kunnen maken van de volgende features:

  • De mogelijkheid om je eigen blog te beschermen (protecten) met een twee-staps login proces. De gebruiker krijgt eerst een SMS op zijn mobiele telefoon als hij inlogt op zijn ‘dashboard’. Dit SMSje bevat een wachtwoord die ingevuld moet worden voordat hij toegang krijgt tot zijn blog.
  • De gebruiker krijgt een notificatie op zijn mobiele telefoon als hij een nieuwe reactie ontvangt op zijn blog. Daarnaast heeft de gebruiker de mogelijkheid om reacties te verwijderen en eventueel een ‘reply’ te sturen op een reactie van een ander.
  • Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een snelle ‘blogpost’ te publiceren op een blog.

Als een gebruiker beschikt over een iPhone, Blackberry, of een Android apparaat, dan hoeft hij geen zorgen te maken dat hij 20 dollar moet betalen. De WordPress apps voor de iPhone, Blackberry en Android hebben namelijk soortgelijke functies als deze nieuwe feature. Wanneer het verkrijgbaar zal zijn in Europa of Nederland is nog onbekend.