1 min

Tags in dit artikel

,

Facebook heeft bekend gemaakt dat vandaag nieuwe toepassingen worden toegevoegd aan de beveiliging van de website. Het gaat om een eenmalig wachtwoord oftewel ‘one-time password’, en de mogelijkheid om op afstand uit te loggen.

Met deze toepassingen is het account van een Facebook-gebruiker extra beveiligd. Bij de eerste toepassing kan een gebruiker de eenmalige code aanvragen door OTP (One Time Password) te sms-en naar 32665. Het enige wat hierbij nodig is, is een koppeling tussen de mobiel en het Facebook-account. Het wachtwoord moet snel ingevuld worden, want het is maar 20 minuten geldig. Deze nieuwe toepassing is nog niet voor iedereen verkrijgbaar, maar binnen een aantal weken zal het voor iedereen beschikbaar zijn.

Daarnaast zal het sociale netwerk zijn leden geregeld vragen om hun persoonlijke informatie, bijvoorbeeld een extra e-mailadres, telefoonnummer of om een een veiligheidsvraag in te vullen. Hiermee kan een gebruiker bewijzen dat hij de eigenaar is als hij geen toegang krijgt tot zijn account.

Facebook heeft ook bekend gemaakt dat de mogelijkheid om op afstand uit te loggen en om alle actieve sessies op een account te bekijken nu beschikbaar is voor iedereen. Beide toepassingen werden vorige maand bekend gemaakt op de blog van het sociale netwerk.