De Google Sitemaps zijn een makkelijke manier om je website goed te laten indexeren door Google. Google gebruikt deze Sitemaps ook om hun eigen websites te laten indexeren door de Google-bot. Nu blijkt er echter ook een sitemap te zijn waar alle links in staan van de 35 miljoen Google profiles, iets wat privacy technisch wat minder handig is.

Op deze manier wordt het wel heel makkelijk om informatie van mensen te indexeren in een database. Het enige wat men hoeft te doen is de sitemap te downloaden waarin alle links staan van de 35 miljoen Google Profile gebruikers en men kan door die pagina’s te indexeren een hele database opbouwen.

Doordat deze informatie zo enorm handig zijn te verzamelen zou het kunnen dat gegevens van gebruikers straks ineens op de meest bizarre plaatsen opduiken. Op de Google Profiles zijn gegevens te vinden als naam, beroep, woonplaats en opleiding en diverse contactgegevens.

Twitteraar Tom Okas claimt Google al in 2008 van het probleem op de hoogte te hebben gesteld. Inmiddels bestaat er ook al een script welke in staat is de Google profielen te indexeren, inclusief foto’s.