2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hyves heeft bekend gemaakt dat de website Google gaat toelaten tot de profielen. Op die manier kan men ook gebruikers op Hyves vinden via Google. Men kan overigens bezwaar aantekenen tegen deze functie, dan wordt het profiel niet toegevoegd.

Raymond Spanjar, oprichter en beheerder van Hyves zegt het volgende hierover: "Als je op je achternaam gevonden kan worden via de Hyves zoekmachine, ben je vanaf 30 januari ook vindbaar op je achternaam in Google. Bij ‘Wie mag het zien’ stond bij je achternaam dan ‘Hyvers’. Hyvers met een afgeschermde achternaam, zijn natuurlijk ook na 28 januari niet vindbaar in Google."

De functie wordt dus eind januari ingevoerd voor alle profielen. Het is overigens niet het enige nieuwe dat Hyves introduceert, het team achter de website heeft ook besloten om te zorgen dat men de resultaten kan ‘manipuleren’.

Door gebruik te maken van haar Search Engine Optimalisation staat Hyves vrij vaak op positie 1 in Google. Hyves gaat er nu voor zorgen dat men zelf haar eigen tekst kan invullen op die plek. Standaard staat er "is lid van Hyves. Meld je aan bij Hyves of log in om meer te bekijken!". Men kan er ook zijn of haar eigen tekst van maken. Je kan het zoekresultaat van jezelf zo aanpassen dat de titel & tekst anders is.

Het lijkt er overigens op dat sommige gebruikers de nieuwe functie niet zien zitten. Volgens hen is het vrij kwalijk dat Hyves automatisch ervan uitgaat dat men op Google mag verschijnen. Diverse leden streven voor een OPT-IN-systeem, waarbij men dus zelf op moet geven dat hiervoor toestemming verleend wordt. Op dit moment wordt er een OPT-OUT-systeem gebruikt, waarbij men zelf bezwaar moet aantekenen.