WordPress is de laatste tijd een stuk populairder geworden onder bloggers. Dit blijkt uit een onderzoek van website monitoringbureau Pingdom. Zowel gehoste als zelf hostende WordPress-accounts blijkt populair.

Pingdom onderzocht het gebruik van verschillende bloggersplatformen onder de top 100 bloggers van Technorati’s index. Hieruit blijkt dat maar liefst 49 procent van al deze bloggers gebruik maakt van WordPress. In 2009 lag dit percentage nog op 32 procent. Met deze nieuwe score neemt WordPress het stokje over van Typepad. Laatstgenoemde genoot in 2009 het meeste gebruik onder de bloggers.

Uit de statistieken blijkt dat geen enkel ander platform voor bloggers in de buurt komt van het percentage van WordPress. Verbazingwekkend zijn ook de pakketten die het meest in de buurt van WordPress komen. Dit zijn namelijk "custom platformen" oftewel zelfontwikkelde platformen. Waar WordPress 40 bloggers behaalt, gebruiken 14 bloggers een zelf ontwikkeld systeem voor hun blog.

Zoals te zien is, zijn platformen als TypePad, Movable Type en BlogSmith aardig wat bloggers kwijt geraakt sinds het onderzoek in 2009. Zelf ontwikkelde platformen kennen daarentegen een grotere populariteit. Echter is de absolute nummer één in het onderzoek WordPress.