2min Devops

Vandaag laatste dag om goedkoop Windows 8 te kopen

Vandaag is de allerlaatste dag dat goedkoop Windows 8 upgradelicenties kunnen worden aangeschaft. Vanaf morgen gaan de prijzen van Windows 8-licenties fors omhoog. Wil je in de toekomst graag overstappen op Windows 8, nu of over een jaar, dan is het financieel gezien wellicht verstandig om vandaag nog Windows 8 aan te schaffen. De prijzen stijgen namelijk niet maar een klein beetje.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Microsoft een hele grote kortingsactie gehouden rond de lancering van een nieuwe Windows-versie. Aan alle acties komt echter ook weer een einde, zo ook aan deze kortingsactie voor Windows 8. Vandaag kan je nog een Windows 8-upgrade kopen voor 29,99 euro per PC, dit is dan wel zonder CD en doosje. Voor 29,99 euro krijg je alleen een licentiesleutel van Microsoft en de mogelijkheid om Windows 8 te downloaden. Je kan er ook voor kiezen om een Windows 8-licentie te kopen met doosje en CD, deze is via onze prijsvergelijker te krijgen vanaf 54,99 euro.

Als je vandaag Windows 8 koopt, krijg je ook meteen de Windows 8 Pro-versie, die net even wat uitgebreider is dan de normale Windows 8-versie. Voor meer informatie hierover, zie deze pagina uit onze uitgebreide recensie van Windows 8. Zeker voor kleine bedrijven is de Pro-versie van Windows 8 een zeer interessante optie.

Vanaf 1 februari, wanneer de actie is afgelopen, hanteert Microsoft de normale prijzen voor de Windows 8-licenties, prijzen die ongeveer gelijk liggen met de prijzen van eerdere Windows-versies. Een normale Windows 8-licentie gaat 119,99 euro kosten en een Windows 8 Pro-licentie gaat maar liefst 279,99 euro kosten. Een verschil van 249 euro, het is dus niet onverstandig om nog even licenties in te slaan, al is het maar voor toekomstig gebruik.