1 min

Op de Microsoft Windows Blog verscheen afgelopen weekend een herinnering die meldde dat de prijzen voor Windows 8 zullen veranderen. Vanaf 1 februari zal de Windows 8 Pro-upgrade verkocht worden voor 199,99 dollar. Een upgrade naar Windows 8 kost vanaf dat moment 119,99 dollar.

De nieuwe Amerikaanse prijzen voor Windows 8 zijn bekend gemaakt op de blog van Microsoft. Voor een Windows 8-upgrade betaalt men 119,99 dollar. Een upgrade naar de Pro-versie zal 199,99 dollar kosten. Een upgrade van Windows 8 naar de Pro-variant kost 99,99 dollar en een upgrade van Pro naar Media Center kost 9,99 dollar.

Als je recentelijk nog een Windows 7-systeem hebt gekocht, kun je nog in aanmerking komen voor een upgrade naar Windows 8 Pro, voor 14,99 euro. Als je hier niet voor in aanmerking komt, kun je op het moment nog een Windows 8 Pro-licentie afnemen via de Windows Store voor 29,95 euro. Als je al over Windows 8 Pro beschikt, kan je nog tot 31 januari via deze site een gratis upgrade naar de Media Center-editie ontvangen.

Wat de nieuwe Europese prijzen worden vanaf februari is op dit moment nog niet bekend, maar de hoogte van de prijs voor de verschillende upgrades zal naar alle waarschijnlijkheid niet veel van de Amerikaanse bedragen afwijken.