Leden van XDA Developers zijn er in geslaagd om de Samsung Galaxy S 4 al voor de lancering te rooten. Dat betekent voor vroege kopers dat de telefoon al direct gehackt kan worden, waarna ontwikkelaars alle ruimte hebben om eigen toepassingen te creëren.

Een lid van XDA Developers wist de Galaxy S 4 al in handen te krijgen en was zelfs zo kundig, dat een root-methode voor de smartphone ook niet buiten bereik bleef. Waarschijnlijk gaat het om een Aziatische hacker die de smartphone wist te kraken.

Vooralsnog geldt de root alleen voor de Galaxy S 4-variant met de Exynos 5-chips aan boord. Verschillende markten zoals de Verenigde Staten en het verenigd Koninkrijk krijgen echter een andere versie van het vlaggenschip van Samsung. Ook in Nederland krijgen we de andere variant, die voorzien is van een Qualcomm Snapdragon 600-chipset, met vier in plaats van acht rekenkernen.

Het zal voor Nederlanders en ook in andere markten wellicht dus nog een kwestie van wachten zijn voordat ook voor de Snapdragon-variant een rootmethode verschijnt.