2min Devices

Chinees forum lekt foto’s Galaxy S IV

Op een Chinees forum zijn foto’s gelekt waarop de Samsung Galaxy S IV mogelijk te zien is. Samsung kondigt de smartphone later deze week aan en dan wordt duidelijk of de foto’s inderdaad het uiteindelijke model tonen. Samsung heeft er een handje van om verschillende prototypes met uiteenlopende ontwerpen te verspreiden voor de lancering.

Of het dus werkelijk gaat om de uiteindelijke variant van het nieuwe vlaggenschip van het Koreaanse merk is nog afwachten, maar de foto’s zijn redelijk overtuigend. Er lijkt geen fotobewerking aan te pas te zijn gekomen. Afgaande op de foto’s heeft het scherm een afmeting van 5 inch en qua ontwerp is het verschil ten opzichte van de Galaxy S III niet groot.

Er zijn wel verschillen ten opzichte van de voorganger, zo is de afwerking van de voorkant anders, hier zit een reliëf in. De achterkant is daarentegen van gewoon glad plastic. Ook de plaatsing van verschillende onderdelen zoals de speaker en camera wijkt af van de Galaxy S III.

Op de foto’s is de Galaxy S IV ook ingeschakeld te zien, waarop dezelfde soort beelden te zien zijn als zaken die al eerder uitlekten. Een afbeelding waarop informatie over het toestel te zien is toont dat de smartphone draait op Android 4.2.1 Jelly Bean, een Full HD-scherm heeft, naast 2GB werkgeheugen, een PowerVR SGX 544MP-GPU en een "Universal5410"-processor die draait op 1,8 GHz.

De naam Universal5410 verwijst waarschijnlijk naar de Exynos Octa 5410, een processor met acht rekenkernen waarvan vier Cortex A15-kernen en vier Cortex A7-kernen. Die laatste kernen zijn bedoeld voor een energiezuinige mode.

De Samsung Galaxy S IV wordt op 14 maart aangekondigd. De gelekte afbeeldingen zijn in de onderstaande galerij terug te vinden.

Bron:52Samsung