1 min

Tijdens het Pinksterweekend werd bekend dat blogdienst Tumblr voor 1,1 miljard dollar overgenomen zal worden door Yahoo. Concurrent WordPress verwacht talloze nieuwe gebruikers te mogen verwelkomen die vanuit Tumblr hun heil elders gaan zoeken.

Voor het weekend ontstonden plots geruchten over een mogelijke overname van Tumblr door Yahoo en slechts dagen later bleek de deal rond. Sinds de bekendmaking van de deal is het aantal overstappers naar WordPress explosief gestegen. WordPress-oprichter Matt Mullenweg meldt dat er na de bekendmaking van de deal in één uur tijd 72.000 overstappers geregistreerd werden, waar dat normaal zo’n 400 tot 600 overstappers zijn.

Tumblr hoeft zich voorlopig echter nog geen zorgen te maken, denkt Mullenweg. "Zelfs als een miljoen gebruikers door de deal zouden verdwijnen, zou dat nog slechts een week aan registraties vertegenwoordigen."

De overname van Tumblr wordt door gebruikers met gemengde gevoelens onthaald. Yahoo’s besluit om het bedrijf separaat te laten opereren wordt toegejuicht, net als de extra investeringen. Anderen zijn echter ongerust over de invloed van Yahoo, dat aangedreven wordt door inkomsten uit advertenties. Ook de mensen achter blogs met erotisch materiaal maken zich zorgen om de toekomst van hun product, al heeft Yahoo aangegeven dat deze blogs niet worden aangepakt.