1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een ontwikkelaar op het XDA-forum heeft de officiële update van Android 4.3 Jelly Bean voor de HTC One in handen gekregen. Hij heeft hier een custom-ROM van gebakken die kan worden geïnstalleerd op HTC One-toestellen.

De custom-ROM met Android 4.3 voor de One heeft de naam Maximus HD 12" gekregen en is gebaseerd op de dus nog niet uitgebrachte firmwareversie 3.09.401.1. De ROM bevat de Sense 5-aanpassingen, waarin onder meer de prestaties van de launcher en animaties zijn verbeterd. Daarnaast is het nu mogelijk voor gebruikers om hun eigen muziek- en videohighlights te gebruiken en zal Sense nu afbeeldingen synchroniseren met de beat van een muzieknummer dat dan wordt afgespeeld.

Bovendien zijn er enkele geluidstweaks toegevoegd aan het Instellingen-menu en is er een nieuwe animatie die wordt weergegeven als de telefoon wordt opgeladen als deze uit staat. Natuurlijk zijn ook de Android 4.3-functies van Google van de partij, zoals OpenGL ES 3.0 en WiFi-locatiebepaling.

De cleane ROM van de update zal worden uitgebracht op 28 augustus, waarschijnlijk door dezelfde ontwikkelaar en nog niet door HTC zelf.

Het installeren van de custom-ROM is natuurlijk op eigen risico en vereist een geünlockte bootloader, roottoegang en een eigen recovery.

Vorige maand begon HTC nog met de uitrol van Android 4.2.2 voor de HTC One. Deze update moest echter tijdelijk even worden stopgezet, vanwege problemen met de APN-instellingen van de telefoon. Even later werd de update echter weer hervat.