1 min

Tags in dit artikel

,

Waar vorige week nog werd bericht dat de Galaxy Note 3 regiogebonden is, blijkt er vandaag reeds een applicatie verschenen die dit regioslot omzeilt. Dit gebeurt middels het leegmaken van de zwarte lijst met telecomaanbieders waar de Galaxy Note 3 niet op mag werken.

Het landgebonden regioslot zorgt ervoor dat de Samsung Galaxy Note 3 alleen kan worden gebruikt in het land waar deze gekocht is. Naar verluidt wordt dit slot door Samsung verder uitgebreid naar andere tablets en smartphones, middels de toekomstige update naar Android 4.4 KitKat.

De reden hiervoor is voornamelijk het tegengaan van de zogenaamde grijze import van toestellen. Het nadeel hiervan is echter dat de Galaxy Note 3 niet internationaal gebruikt kan worden door zijn gebruikers. Om het regioslot toch te omzeilen heeft een ontwikkelaar die actief is op het XDA-forum een handige applicatie opgezet, genaamd RegionLock Away. Wel moet de smartphone geroot zijn om de app te draaien.

Door het uitvoeren van de applicatie wordt de zogenaamde zwarte lijst met daarop alle telecomaanbieders waarop het toestel niet werkt leeggemaakt. De simlock wordt door het uitvoeren van de applicatie niet gewijzigd, deze werkt namelijk volgens een ander principe.

Bij het updaten van de firmware van de Galaxy Note 3 kan het zijn dat Samsung een wijziging aanbrengt aan de zwarte lijst, waardoor de applicatie opnieuw zal moeten worden uitgevoerd. De applicatie is via Google Play te verkrijgen voor 2,49 euro, maar ook gratis op het XDA-forum.