Na eerdere kritiek op het regioslot van de Galaxy Note 3, verklaarde Samsung dat de blokkade alleen optreedt op het moment dat er een buitenlandse simkaart in het mobiele apparaat wordt geplaatst. Toch lijkt het erop dat het door Samsung ingestelde landgebonden regioslot op de Galaxy Note 3 voor kritiek zal blijven zorgen.

Wanneer het apparaat eenmaal geactiveerd is middels een simkaart uit het land waar het mobiele apparaat verkocht is, zou deze wereldwijd te gebruiken zijn. Toch blijkt uit ervaringen van meerdere gebruikers van de Galaxy Note 3 dat dit verhaal niet altijd opgaat.

Een zegsman van Samsung verklaarde tegenover een gebruiker dat de Galaxy Note 3 niet gebruikt kan worden met een simkaart die niet afkomstig is uit hetzelfde land als het mobiele apparaat zelf. Zelfs al is deze in eerste instantie geactiveerd met een lokale simkaart.

Dit komt er ruwweg op neer dat het regioslot niet omzeild kan worden. Tevens zou een dergelijk regioslot ook worden uitgebreid naar andere apparaten zoals de Galaxy S III en Galaxy Note II, tezamen met de toekomstige update naar Android 4.4 KitKat.

De reden voor het instellen van een landgebonden regioslot zou zijn om het zogenaamde grijze import van mobiele apparaten uit de fabriek van Samsung tegen te gaan. In de praktijk betekent dit dat het internationaal gebruik van de mobiele apparaten van Samsung echter ook erg lastig wordt gemaakt.