Eigenaars van de Samsung Galaxy Note 3 hebben bij de fabrikant geklaagd dat accessoires van derden na een recente update niet meer werken. Samsung heeft daarop aangegeven dat het de problemen gaat onderzoeken, er lijkt dus geen intentionele wijziging vanuit het bedrijf te zijn.

Sinds de update naar Android 4.4 KitKat (review) hebben eigenaars van de Samsung Galaxy Note 3 (review) problemen bij het gebruik van accessoires van derde partijen. Hierbij kan gedacht worden aan zaken zoals een hoes met een doorzichtig gedeelte, waar de Galaxy Note 3 normaliter een beeld achter zou projecteren.

"Samsung is zich bewust van het probleem met accessoires van derden en onderzoekt dit momenteel," is alles wat het Zuid-Koreaanse bedrijf op dit moment loslaat. Wel benadrukt Samsung dat de problemen niet gerelateerd zijn aan Android 4.4 KitKat.

Gebruikers maakten zich echter zorgen dat hun accessoires intentioneel geweerd werden door Samsung, maar aan de hand van deze verklaring lijkt dat niet het geval. Samsung geeft wel aan dat de eigen accessoires de beste ervaring bieden.

Er is overigens een oplossing voor het probleem, maar daarvoor is het nodig om de Galaxy Note 3 te rooten.