2min

Op de IFA-beurs in Berlijn heeft Samsung de derde smartphone uit de Galaxy Note-lijn gepresenteerd; de Galaxy Note 3. De smartphone is voorzien van een groter scherm en een achterkant die bekleed is met leer.

Het ontwerp van Samsung’s Galaxy Note 3 is op de schop gegaan. De voorkant doet veel denken aan de voorgangers, maar andere aspecten zijn aanzienlijk gewijzigd, waarbij de met leren achterkant het hoogtepunt genoemd kan worden. De telefoon zal verkrijgbaar zijn in roze, witte en zwarte uitvoeringen. Er zullen echter negen verschillende kleuren van de achterkant uitgebracht worden, van de hoezen zijn er zelfs tien smaken.

De Galaxy Note 3 draait op Android 4.3 Jelly Bean en de ondersteuning voor de S Pen-stylus is verder verbeterd. Door de pen lang op het scherm te drukken verschijnt een pop-up menu met vijf veelgebruikte functies. Door een vierkant te tekenen komt een overzicht van beschikbare applicaties tevoorschijn, welke ter grootte van het getekende venster wordt geopend.


Met Multi Window kan de gebruiker tweemaal dezelfde app openen op hetzelfde scherm. Zo zou je bijvoorbeeld met twee personen tegelijk kunnen chatten. Het is ook mogelijk om dingen als tekst of afbeeldingen te verslepen tussen de twee vensters.

Ondanks dat het Full HD Super AMOLED-scherm 0,2 inch groter is geworden ten opzichte van de Note II, is de telefoon zelf niet groter geworden, zoals we ook zagen bij de Samsung Galaxy S4. Het scherm heeft nu een afmeting van 5,7 inch.

De 4G-variant van de Galaxy Note 3 heeft een quad-core processor van Qualcomm die draait 2,3 GHz, het werkgeheugen bedraagt 3GB en de opslagruimte is 32 of 64GB. De camera schiet foto’s in 13 megapixel, video’s worden geschoten in maximaal 4K (4x HD). Video’s kunnen ook in slow-motion met 60 of 120 frames per seconde worden opgenomen. De camera aan de voorzijde heeft een resolutie van 2 megapixel.

Op 25 september brengt Samsung de Galaxy Note 3 in 149 landen op de markt.