1 min

De OnePlus One werd initieel gepresenteerd met een Snapdragon 800-chipset van Qualcomm, maar in de aanloop naar de volledige onthulling heeft OnePlus stilletjes aangegeven dat er wordt overgestapt op een Snapdragon 801-chip.

Via Facebook en Google+ heeft OnePlus een illustratie over de OnePlus One gedeeld en daarop is te lezen dat er een Snapdragon 801-chipset zal worden gebruikt. Eerder werd een Snapdragon 800-chipset beloofd.

Pete Lau, CEO van OnePlus, schreef eerder zelfs een uitgebreide verklaring over de keuze voor deze chipset. Deze chipset zou na uitgebreid testen de beste combinatie van prestaties, temperatuur en accuduur leveren. Ook zou de OnePlus One sneller op de markt kunnen komen.

Het is onduidelijk waarom de overstap is gemaakt, het is niet uitgesloten dat het om een fout van een medewerker kan gaan. Voor gebruikers betekent het voornamelijk extra prestaties, klachten zullen er dus niet in groten getale komen.

De OnePlus One wordt verder voorzien van een 5,5 inch scherm met Full HD-resolutie, een 13 megapixel-camera en een accu met een capaciteit van 3.300 mAh. De achterkant van de telefoon is verwisselbaar.