2min

OnePlus heeft via een forumpost bekendgemaakt dat het in zijn nieuwe vlaggenschip, de OnePlus Two, gebruik gaat maken van een Snapdragon 810-chip, maar wel de nieuwe versie, 2.1, die geen last meer heeft van oververhitting. Een probleem dat al bij enkele toestellen is opgedoken.

Qualcomm heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe versie van de Snapdragon 810-chip, een versie die het hoofd wat koeler moet houden dan de eerste versie. OnePlus heeft samengewerkt met Qualcomm om de hitte van de Snapdragon 810 zo goed mogelijk te verwerken. Zo wordt er gewerkt met een speciale koelpasta en wordt er op strategische plaatsen grafiet gebruikt om de hitte beter te geleiden. Verder zijn er de nodige hardware- en software-optimalisaties doorgevoerd om problemen te voorkomen, waarschijnlijk heeft OnePlus gekozen voor trottling als de chip te heet wordt, al wordt dat niet met zoveel woorden gezegd.

Hoewel Qualcomm en OnePlus garanderen dat de nieuwe Snapdragon 810 2.1-chip geen last meer zou moeten hebben van oververhitting is de echte test pas als het toestel in de verkoop gaat en gebruikers gaan de toestellen extreem gebruiken.

De OnePlus Two moet ergens deze zomer gaan verschijnen en dan zal duidelijk worden wat de overige specificaties van het toestel worden, of het ontwerp van het toestel op de schop is gegaan en of de prijs hetzelfde blijft. Wat al wel duidelijk is, is dat het toestel opnieuw via een uitnodiging moet worden aangeschaft. Het toestel komt niet direct beschikbaar in de vrije verkoop.

OnePlus heeft inmiddels ook een eigen Android-versie ontwikkeld genaamd OxygenOS, dit is een licht aangepaste versie van Android en enkele optimalisaties voor de Snapdragon 810.