De tweede smartphone van OnePlus hoeven we volgens het bedrijf zelf pas in het tweede of derde kwartaal van dit jaar te verwachten, maar de geruchtenmolen draait ondertussen al op volle toeren. Volgens GizChina kiest OnePlus opnieuw voor indrukwekkende onderdelen.

De OnePlus One (review) gooide hoge ogen vanwege zeer degelijke specificaties in combinatie met een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Het lijkt erop dat OnePlus dat huzarenstukje nog eens over wil doen, al zijn de verwachtingen wel dat de prijs ditmaal wat hoger zal liggen.

Naar verluidt voorziet OnePlus de Two opnieuw van een schermgrootte van 5,5 inch, maar ditmaal wordt er een Quad HD-resolutie op weergegeven. Dat komt neer op 1440 bij 2560 pixels. Verder opteert OnePlus voor een Snapdragon 810-chipset en maar liefst 4GB aan werkgeheugen. De accucapaciteit zou 3300 mAh bedragen.

Er gaan overigens verhalen dat OnePlus ook aan een kleinere telefoon werkt, voor mensen die 5,5 inch te groot vinden. Ook zou de omvang van de OnePlus Two minder groot zijn, door de bezels rondom het scherm te verkleinen.

Helaas is de bron van GizChina onduidelijk en raden we bij dit gerucht zodoende enige terughoudendheid aan. De beweerde specificaties komen desondanks aannemelijk over als we kijken naar hetgeen OnePlus met diens eerste smartphone heeft gedaan.