OnePlus zal op 23 april zijn eerste smartphone presenteren. De OnePlus One is al regelmatig in het nieuws geweest vanwege de openhartige ontwikkelprocedure rondom het toestel. We weten bijvoorbeeld al voor een gedeelte zeker welke hardware er in het toestel komt.

Het bedrijf OnePlus is een afsplitsing van de Chinese fabrikant Oppo. OnePlus heeft zichzelf geen kleine ambitie aangemeten: Het bedrijf wil de perfecte Android-smartphone uitbrengen. Daartoe is bijvoorbeeld veelvuldig gebruikgemaakt van commentaar uit de community.


Over de specificaties van de OnePlus One is het bedrijf eveneens relatief duidelijk geweest. We weten bijvoorbeeld al dat gebruik wordt gemaakt van een Snapdragon 801-chipset, een 5,5 inch Full HD-scherm en een 13 megapixel-camera. De achterzijde van de OnePlus One is bovendien vervangbaar, wat de telefoon persoonlijker kan maken.

Vooralsnog weten we echter niet hoe de OnePlus One eruit zal zien. Het bedrijf liet al wel eens een foto zien waarop de OnePlus One onder een Sony Xperia Z1 (review) was verborgen, maar dat was meer om te laten tonen hoe klein de smartphone is, terwijl het scherm een halve inch groter is.