1 min

Tags in dit artikel

, ,

Huawei organiseert op 4 september een persconferentie, voorafgaande aan de IFA-beurs in Berlijn. Het lijkt zo goed als zeker dat het Chinese bedrijf op die dag een mid-range smartphone met een vingerafdrukscanner aankondigt.

Op de uitnodiging van Huawei staat al een niet bepaald subtiele verwijzing naar de komst van een vingerafdrukscanner. De uitnodiging is namelijk voorzien van een illustratie van een vingerafdruk. Alsof dat echter niet genoeg is, zijn er nu ook vanuit China foto’s met daarop het bewuste toestel uitgelekt.

Het toestel op de foto’s is omhuld door een beschermende hoes, waardoor veel uiterlijke kenmerken nog even geheim blijven. Op de achterkant is wel een uitsparing te vinden, waarachter zich de bewuste vingerafdrukscanner bevindt.

Het ontwerp van de onderdelen op de achterkant komt ook overeen met een eerder uitgelekt onderdeel, dat wel bedoeld lijkt voor een ander toestel. De kans is dus groot dat Huawei aan meerdere smartphones met een vingerafdrukscanner werkt.

De specificaties van het toestel duiden erop dat dit een smartphone voor de mid-range zal worden. Zo noemen we een 720p-resolutie, 1GB werkgeheugen en een processor die tikt op 1,6 GHz.