2min

Er is een afbeelding online verschenen van een nieuwe Huawei-smartphone, het zou gaan om de Huawei Mate8. Op de afbeelding is duidelijk te zien dat het toestel opnieuw een vingerafdrukscanner krijgt en dat deze flitser deze keer tussen de camera en de scanner in is geplaatst.

Huawei zal waarschijnlijk tijdens de IFA in Berlijn de Huawei Mate8 gaan presenteren. Vorig jaar presenteerde het de Huawei Mate7 (review) en de Mate8 is dan ook de opvolger. De toestellen lijken op twee druppels water op elkaar maar er zijn wat kleine verschillen, zo is er geen Huawei logo meer op de voorkant te vinden, zijn de sensoren opnieuw geschikt boven het scherm. Verder lijkt er een flitser op de voorkant te zijn geplaatst.

Op de achterzijde van de afbeelding is wel een Huawei-logo te vinden, de flitser heeft een opmerkelijke plek gekregen tussen de camera en de vingerafdrukscanner.

Over de specificaties wordt momenteel nog veel gespeculeerd, maar Huawei zou gekozen hebben voor een 6 inch scherm met een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Ondanks dat het bedrijf een fel tegenstander is van de QHD-schermresolutie en de meerwaarde van een QHD niet ziet, lijkt het nu dus wel overstag te gaan.

De camera aan de achterzijde zou een nieuwe Sony IMX220-sensor zijn van 20,7 megapixels. Verder zou Huawei de nodige technologie hebben toegevoegd aan de camera waardoor er in het donker ook goede foto’s gemaakt kunnen worden. Dit deed het bij de Huawei P8 ook al.

Aan de binnenkant kiest Huawei voor een chip van dochteronderneming HiSilicon, het gaat naar verluidt om een Kirin 930-chip, dit is een 64bit processor met acht rekenkernen. Ook zou Huawei opnieuw kiezen voor twee configuraties, een single-sim toestel met 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit en een dualsim-toestel met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagcapaciteit.