2min Devops

‘Microsoft kiest voor Windows 10 omdat Windows 9 technisch lastig is’

Officieel stelt Microsoft dat de volgende Windows-versie zo goed zal zijn dat het daarom best een nummertje kan overslaan om dat te benadrukken, het bedrijf zet als het ware twee stappen voorwaarts in plaats van één. De minder officiële uitleg komt van een Reddit-gebruiker die stelt dat de namen Windows 95 en 98 uit het verleden voor problemen zouden zorgen in de code.

Een Microsoft-ontwikkelaar op Reddit heeft aangegeven dat veel software-ontwikkelaars in het verleden een code hebben gebruikt waarin staat: Als de Windows-versie de term "Windows 9" bevat en vervolgens een actie om de code compatible te maken met Windows 95 en 98. Veel applicaties van derden zouden nog steeds dergelijke code in hun applicaties hebben zitten, als deze applicaties vervolgens op Windows 9 moeten draaien zou dat voor enorme problemen zorgen.

Code

1
2
if(version.StartsWith("Windows 9")) { echo "Hello World"; }
if(version.Contains("Windows 9")) { echo "Hello Mars"; }

Om die reden zou Microsoft er mogelijk voor hebben gekozen om die problemen te omzeilen en gewoon voor Windows 10 hebben gekozen. Microsoft zelf houdt het bij de verklaring dat Windows 10 zo goed gaat worden dat de verbeteringen twee versies waard zijn in plaats van één. Uiteraard zal dat volgend jaar moeten gaan blijken als Windows 10 daadwerkelijk verschijnt.

De uitleg van de Reddit-gebruiker klinkt best wel geloofwaardig, of Microsoft dat ooit zal bevestigen of ontkennen is nog even de vraag.

Bron:Reddit