Uit de vermeldingen van zowel CPU-Z als Geekbench blijkt dat de Google Nexus 6 hoogstwaarschijnlijk voorzien is van een Qualcomm Snapdragon 805-chipset. De aankondiging van de Nexus 6 wordt binnenkort verwacht, het toestel wordt vrijwel zeker door Motorola gemaakt.

De Google Nexus 6 is naar verwachting uitgerust met een zeer groot scherm, volgens het geruchtencircuit betreft het een scherm van 5,9 inch. Daarop wordt een resolutie van 1440 bij 2560 pixels getoond, ofwel Quad HD. De vermeldingen in de benchmarks wijzen hier ook op.

Ook andere specificaties van de Nexus 6 zijn niet misselijk. Zo heeft de smartphone 3GB aan werkgeheugen en een Snapdragon 805-chipset met een quad-core Krait 450-processor aan boord. Deze processor tikt op 2,65 GHz en weet de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) qua rekencapaciteit in Geekbench te verslaan. De Huawei Ascend Mate7 (review) blijft echter net buiten bereik.

Al eerder werd de grafische kracht van de Google Nexus 6 aan de tand gevoeld, middels GFXBench. Ook in die test werd goed gepresteerd.