2min

De Google Nexus 6 heeft inderdaad zo’n groot scherm als van tevoren werd gedacht/gevreesd. De smartphone beschikt over een display met een Quad HD-resolutie op een formaat van 6 inch. Het toestel wordt gemaakt door Motorola.

Met de Nexus 6 lanceert Motorola de eerste phablet van Google. Het apparaat beschikt over een Qualcomm Snapdragon 805-chipset met een quad-core processor die tikt op 2,7 GHz. Google en Motorola lopen daarmee vooruit op de meeste vlaggenschepen van andere fabrikanten, alleen de Samsung Galaxy Note 4 beschikt over dezelfde chipset. Ook is er 3GB aan werkgeheugen onder de motorkap terug te vinden.

Net als Samsung’s phablet heeft ook de Google Nexus 6 een scherm met een Quad HD-resolutie (1440 bij 2560 pixels), maar wel op een grootte van 6 inch. Op de achterkant zit een 13 megapixel-camera omhuld met een flitsring en optische stabilisatie, de camera op de voorkant schiet foto’s in 2 megapixel. De behuizing beschikt over een metalen zijkant, de achterkant is van gewoon plastic.

De Nexus 6 is verkrijgbaar met 32- en 64GB aan opslagruimte, welke niet verder uit te breiden is omdat een microSD-lade ontbreekt. Het toestel komt in de kleuren wit en blauw en beschikt direct over de nieuwste versie van Android die vanaf heden de subnaam Lollipop draagt. In de verpakking van de Nexus 6 is ook een Motorola Turbo Charger te vinden, deze kan de Nexus 6 van een accuduur van zes uur voorzien in vijftien minuten tijd.

De Google Nexus 6 gaat begin november in de verkoop in de Verenigde Staten, over onze regio zijn nog geen details bekend gemaakt. In Amerika kost de phablet 649 dollar, wat ver boven de initiële adviesprijs van de Nexus 5 is.