2min

Het lijkt erop dat het Nexus-toestel wat Huawei in ontwikkeling heeft een scherm krijgt van 5,7 inch met een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Verder wordt het toestel voorzien van een Snapdragon 820-chip en een vingerafdrukscanner, dat is althans wat Evan Blass op Twitter bekend heeft gemaakt.

Evan Blass is inmiddels een bekende, hij heeft jarenlang op Twitter informatie gedeeld over nog te verschijnen smartphones, hoe hij aan deze informatie komt weet niemand, maar vaak klopt de informatie wel die hij deelt. Vandaag heeft hij geroepen dat het Nexus-toestel dat voor Google door Huawei wordt gemaakt, voorzien zal zijn van een metalen behuizing met daarin een vingerafdrukscanner en een 5,7 inch QHD-scherm. Aan de binnenkant zou Huawei voor het eerst gebruik maken van een Qualcomm-chip, de Snapdragon 820.

Huawei gebruikt zelf in zijn toestellen altijd chips van zijn eigen dochteronderneming HiSilicon, maar deze keer wordt er voor Google een uitzondering gemaakt en is er een Qualcomm Snapdragon-chip aanwezig. De Qualcomm Snapdragon 820 is de opvolger van de Snapdragon 810 maar is officieel nog niet gepresenteerd. Voor Qualcomm zal het belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat de nieuwe chip geen last heeft van oververhitting, iets waar de Qualcomm Snapdragon 810 helaas wel last van heeft.

Het Nexus-toestel van Huawei draagt waarschijnlijk opnieuw de naam Nexus 6 en verschijnt pas in het vierde kwartaal. Of het ontwerp van het toestel gebaseerd is op een Huawei-toestel of op de bestaande Nexus 6 is nog onduidelijk.

Naast een nieuwe Nexus 6 wordt er ook een nieuwe Nexus 5 verwacht, deze zal waarschijnlijk opnieuw door LG worden ontwikkeld, zo gaan althans de geruchten. Google zal beide toestellen dit najaar presenteren wanneer ook Android M beschikbaar komt.