1 min

Er is een nieuw gerucht opgedoken over Samsung’s plannen om het bedrijf beter te structureren. Er gaan al lange tijd geruchten over een herstructurering bij Samsung, volgens het laatste bericht zou Samsung zijn “Foundry Business”, de chipfabrieken, willen afsplitsen naar een eigen entiteit. Samsung heeft nog niet gereageerd op het bericht, dus het is onduidelijk of het waar is.

Samsung probeer om de kernorganisatie slanker te maken, zodat het bedrijf sneller en innovatiever kan handelen. In sommige gevallen betekent dit dat Samsung een bedrijfstak verkoopt, in andere gevallen dat een onderdeel wordt afgesplitst en op eigen benen moet staan. In dit geval gaat het om de laatste variant, Samsung verdient bakken met geld aan de productie van allerlei soorten chips, dus daarmee stoppen ligt niet voor de hand.

Het idee zou zijn om de ontwerp- en de productiedivisie van elkaar te scheiden, waarbij de laatste op eigen benen moet gaan staan. Samsung heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in zijn chipfabrieken en dat is een heel bedrijf op zichzelf geworden, het produceert inmiddels allerlei soorten chips, van camerasensoren, geheugenchips (flash, dram), GPU’s, processoren en SoCs. Het produceert deze chips onder andere voor Samsung Mobile, maar ook voor derden partijen, zoals Apple en Qualcomm.

Het afsplitsen van de chipfabrieken en de hele organisaties daaromheen klinkt niet onlogisch en zou Samsung wat slanker maken. Of het ook gaat gebeuren is onduidelijk, Samsung moet nog reageren op de geruchten.