1 min

Google heeft de startup Cronologics ingelijfd, de startup ontwikkelde een eigen besturingssysteem voor wearables, het doel was het platform te worden voor smartwatches, maar dat is lastig geworden met de introductie van Android Wear, Tizen en watchOS. De startup is nu ingelijfd door Google en de werknemers gaan zich nu inzetten voor Android Wear.

Op de website van de startup is te lezen dat ze zijn overgenomen door Google en “gaan helpen het portfolio van horloges met Android Wear uit te breiden”. Verder valt er te lezen dat ze veel overeenkomsten zien met de missie van Android Wear en de druk vanuit Google om technologie voor wearables te ontwikkelen.

Een paar maanden gelede bracht Cronologics een eigen smartwatch uit genaamd CoWatch, deze werd met een succesvolle Kickstarter-campagne mogelijk gemaakt. Wat er met deze smartwatch gaat gebeuren is onduidelijk, maar de kans is groot dat die de nek om wordt gedraaid. Cronologics was er wel in geslaagd om de smartwatch te laten samenwerken met Android en iOS maar bood ook ondersteuning voor Alexa, de persoonlijke spraakassistent van Amazon.

De komst van Android Wear 2.0 is recent opgeschoven naar begin 2017, het team van Cronologics kan daar mogelijk nog de nodige input op leveren en verbeteringen aan toevoegen. Of Google de startup puur voor het talent heeft overgenomen of ook voor technologieën is onduidelijk.