Equinix laat in een persbericht weten over een intensievere samenwerking met Oracle. Hierdoor breidt Equinix haar dedicated, private toegang tot Oracle Cloud Infrastructure (OCI) uit voor klanten met 16 extra Equinix International Business Exhange (IBX) datacenters in Europa en Noord-Amerika.

Klanten van Equinix in Frankfurt, Amsterdam, Dublin, London, Manchester, Parijs, Stockholm, Zürich en Noord-Amerika kunnen via cross connects en de Equinix Cloud Exchange eenvoudig privéverbindingen maken met OCI via FastConnect. Bedrijven moeten door de mogelijkheid profiteren van snellere en veilige connectiviteit op voor hun meest veeleisende processen en applicaties.

Door de uitbreiding kunnen 18 metropolen wereldwijd gebruikmaken van connectiviteit met FastConnect. Michiel Eielts, managing directer Equinix Benelux, zegt hierover dat het vermogen om direct met Oracle te verbinden een essentiële strategie voor bedrijven is. Zij kunnen hierdoor namelijk rekentaken, applicaties en data workloads migreren en uitvoeren en dit doen voor grote volumes. Voordelen die Eielts noemt zijn schaalbaarheid en consistentie.

Interconnectie

Met de directe toegang kunnen de klanten van Equinix een snelle, toegewijde en low latency-verbinding creëren die het mogelijk maakt om de voordelen van Oracle volledig te realiseren, concludeert Eielts. Een directe verbinding met Oracle noemt Equinix een zeer schaalbare oplossing voor zakelijke gebruikers. Het maakt daarbij niet uit of een klant directe verbindingen vereist met Oracle als onderdeel van een bredere strategie voor interconnectie of applicaties die veel data verwerken willen migreren naar de cloud.

Daarnaast helpt de oplossing bedrijven met het verbeteren van hun databescherming. Equinix verwijst ook naar de eigen marktstudie Global Interconnection Index, waaruit blijkt dat het belang van interconnectie toeneemt. Naar verwachting groeit de behoefte aan interconnectiebandbreedte in Europa met 44 procent per jaar tot 2020. Onafhankelijk gegevensuitwisseling en de noodzaak voor bedrijven om informatie uit te wisselen met andere bedrijven en diensten zijn factoren die de groei aandrijven.

Equinix is de laatste tijd meermaals in het nieuws vanwege overnames van datacenters. Eind september gebeurde dat bijvoorbeeld in Spanje en Portugal, terwijl medio oktober nog een datacenter in Istanbul gekocht werd. Vanuit die optiek is de keuze van Oracle dus niet heel vreemd.