MongoDB toont nieuwe features van versie 3.6

Abonneer je gratis op Techzine!

MongoDB heeft tijdens een eigen conferentie in Londen versie 3.6 getoond, waarbij een aantal nieuwe features horen. Het bedrijf presenteerde de versie door te stellen dat er meer te bespreken is dan ooit tevoren. Onder meer snelheid voor ontwikkelen en schalen zijn belangrijke onderdelen van de update.

Eén van de nieuwe functionaliteiten van versie 3.6 die ontwikkelen sneller maakt is de mogelijkheid om streams te veranderen. Ontwikkelaars kunnen reactieve web-, mobiele- en IoT-applicaties bouwen waarbij er gekeken, gefilterd en gewerkt wordt met dataveranderingen die in de database voorkomen. Als data in MongoDB aangepast wordt, zijn de updates automatisch weerspiegeld in real-time.

Met onder andere nieuwe introducties voor Ops Manager zal het schalen sneller gaan. Een Data Explorer, Real-Time Performance Panel en Performance Advisors zullen het voor ops-teams eenvoudiger maken om database performance in real-time te bestuderen en te verbeteren. Anderzijds kunnen teams gebruikmaken van eenvoudig ontwikkelen, wat er met een document model geboden wordt. Daarbij wordt ook rekening gehouden met strenge dataregels voor gereguleerde industrieën.

Verdere functies

Een ontwikkeling rondom MongoDB Atlas springt ook in het oog. Deze database as a service voor MongoDB draait op de grote cloudproviders (Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform) en zal voortaan meerdere cloudproviderregio’s bestrijken. Zo zal er een back-up zijn indien er één om wat voor reden dan ook stopt met werken.

MongoDB Charts ontwikkelt op zijn beurt grafieken op basis van data uit de database. Deze charts verschijnen vervolgens op het dashboard. Er wordt beloofd om deze feature snel te lanceren, terwijl het bedrijf een bèta uitrolt. Verder voegt MongoDB met versie 3.6 wat functies toe voor veilige data deployment en het snel leveren van inzichten.

Al met al spreekt MongoDB over een release die sleutelinnovaties levert, waarbij ontwikkelaars de lat hoger kunnen leggen wat betreft verwachtingen rondom hun database. Daardoor kunnen zij meer tijd  besteden aan het maken van applicaties die de organisatie veranderen. MongoDB 3.6 staat gepland voor een algemene release begin december.