2min

Barracuda Networks laat aan Techzine weten over een samenwerking met het Belgische Awingu. De samenwerking combineert de beveiliging van Barracuda met de op browser gebaseerde werkplekoplossing van Awingu. Voor organisaties moet het zo makkelijker worden om de werkplekken uit te rollen binnen een hybride cloudomgeving.

Awingu biedt platformonafhankelijke, mobiele werkplekken die enterprisegebruikers alles moeten geven wat zij nodig hebben op ieder gewenst device. Denk bijvoorbeeld aan legacy en cloudtoepassingen, documenten en data. Daarbij wordt veilige toegang tot toepassingen en bestanden beloofd, zonder dat kwetsbare endpoints ingericht en beheerd hoeven te worden. De toepassingen en de data zijn te hosten in de Microsoft Azure cloud of on-premise, waarna de verbinding met de browserwerkplek van Awingu tot stand komt.

Het Belgische bedrijf geeft aan dat service providers een eenvoudige oplossing krijgen om hun business te vergroten. Er wordt gesproken over een no-brainer, waarbij er geen data worden opgeslagen op de devices van de eindgebruikers. Organisaties hoeven niet veel aan te passen aan hun ICT-infrastructuur. Door de combinatie van security en eenvoud moeten ook de klanten van service providers profiteren. Tevens moeten missie-kritieke workloads te verplaatsen zijn.

Veiligheid

De firewalls van Barracuda dienen als een belangrijk onderdeel. Deze zijn ontworpen voor nauwe integratie met de beheeromgeving van publieke cloud aanbieders. Indien een bedrijf zijn toepassingen migreert naar de publieke cloud, zijn traditionele on-premises firewalls vaak niet geschikt voor de publieke cloud omgeving. De Cloud Generation firewalls van Barracuda zijn ontworpen voor optimale integratie met de publieke cloud.

Uiteindelijk is het dus de bedoeling dat MKB-ondernemingen met de combinatie van eenvoudige en platformafhankelijke werkplekken een veilig en naadloos migratiepad naar de cloud krijgen. De samenwerking reduceert de kosten voor uitrol en beheer van werkplekprojecten in de cloud. Awingu heeft al een pagina met contactformulier online geplaatst, om de mogelijkheden voor een organisatie te bespreken.