1 min

Tags in dit artikel

,

Zweden heeft de Verenigde Staten van de troon gestoten als ’s wereld grootste internetnatie. Ook Denemarken maakt beter gebruik van het web dan de VS. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van IBM en het Britse tijdschrift The Economist. De onderzoekers hebben het internetniveau van zestig landen onderzocht. Onderaan de lijst verschijnen Azerbeidjan en Kazachstan met respectievelijk 2,37 en 2,52 van de tien te behalen punten. Zweden staat op nummer 1 met 8.67, een jaar geleden scoorde het land nog 8.32. De Verenigde Staten staan met 8.43 punten op een gedeelde derde plaats met Nederland en Groot-Brittannië.

De verschillen tussen de top-14 zijn gering. Alle landen scoren boven de acht punten. Dit is vooral te danken aan genoeg goedkope internetverbindingen, software en technische ondersteuning, overheidsnetwerken en een bevolking die voldoende tijd op internet doorbrengt. Grote afwezigen in de top-14 zijn Frankrijk en Italië. Beide landen scoren slecht in ‘aantal aansluitingen’ en ‘zakelijk en consumenten gebruik’.

Zuid-Korea steeg een fors aantal plekken van de 21ste naar de 16e plaats dankzij het grote aantal huishoudens met een breedbandaansluiting. Het land blijft daarmee Frankrijk, Italië, België, Nieuw-Zeeland en Taiwan voor.