min

Tags in dit artikel

, , , ,

Rapper Ice T gaat zijn nieuwste album tegen betaling aanbieden via de controversiële ruildienst KaZaA. Het nieuwe album ‘Repossession’ kan tegen betaling van 4,99 dollar via een beveiligd peer-to-peer platform binnengehaald worden door gebruikers van KaZaA Media Desktop. Het beveiligde platform is ontwikkeld door Altnet, een unit van Briljant Digital Entertainment. Sinds vorig jaar plaatst Altnet beveiligde bestanden tussen de zoekresultaten van KaZaA die tegen betaling binnengehaald kunnen worden. Sharman Networks, het moederbedrijf van KaZaA, ziet in de samenwerking met Altnet een manier om een legale inkomstenbron te genereren voor de muziekindustrie. De grote platenmaatschappijen blijven de populaire ruildienst echter als illegaal zien en hebben een aanklacht ingediend wegens vermeend inbreuk op auteursrechten.

De beveiligde nummers die momenteel op KaZaA zijn terug te vinden, zijn grotendeels van minder bekende bands. Altnet is dan ook blij dat Ice T gebruik wil maken van de technologie van het bedrijf. Wellicht dat het andere bekende artiesten ook aanzet tot samenwerking.

Ice T heeft grote kritiek op de macht van de grote platenlabels. De rapper zoekt dan ook graag naar nieuwe distributiekanalen. De samenwerking met Altnet lag voor Ice T dan ook voor de hand. "Met de huidige technologie hoeven artiesten niet langer samen te werken met de traditionele platenlabels om hun muziek bij de consument te krijgen. Artiesten hebben de mogelijkheid meer te verdienen door hun producten zelf te verkopen", aldus de rapper.