De advocaten van Sharman Networks, eigenaar van KaZaA, gaan de recente invallen juridisch aanvechten. Volgens Sharman waren de invallen niet rechtmatig.

De Australian Record Industry Association heeft vorige week meerdere invallen gedaan om bewijs te verzamelen tegen Kazaa. De Australische muziekindustrie is de auteursrechten schending van KaZaA zat, en heeft gekozen voor een keiharde strijd. Op totaal twaalf plaatsen werden invallen gedaan, waaronder het hoofdkantoor van Sharman Networks. Tegen deze laatste inval tekent Sharman protest aan.

De rechter had de MIPI (Music Industry Piracy Investigations) toestemming gegeven voor de invallen, maar Sharman beweert nu dat er bepaalde zeer relevante informatie is achtergehouden voor de rechter.

Eén van deze feiten was dat Sharman in de V.S. volledige coöperatie verleend aan de rechtszaak van de filmmaatschappijen tegen Grokster en andere ruilbeurzen. Sharman Networks’ advocaten beweren echter dat als de Australische rechter Murray Wilcox dit geweten had, de invallen niet noodzakelijk waren geweest.