2min

Tags in dit artikel

,

Network Associates (bekende van de McAfee beveiligingssoftware) komt met een nieuw software pakket. Ditmaal gaat het om McAfee AntiSpyware. Dit pakket houd pc’s vrij van spyware. Het programma is in staat om preventief spyware tegen te houden.

Dit programma speelt in op de ‘rage’ die spyware aan het worden is. Uit een onderzoek van de Amerikaanse National Cyber-Security Alliance blijkt dat 91% van alle thuiscomputers besmet is met een vorm van spyware. Network Associates is met dit softwarepakket het eerste grote bedrijf dat een antispyware oplossing biedt.

"Virussen vormen een belangrijke bedreiging, maar ze zijn niet het enige gevaar op het internet. Spyware en gedragsvolgende programma’s maken gebruik van een aantal misleidende technieken om vanaf afstand toegang te krijgen tot de PC, vaak zonder dat de gebruiker het in de gaten heeft," aldus Lisa Henderson, vice president marketing van de McAfee Security Consumer divisie bij Network Associates. "McAfee AntiSpyware biedt geavanceerde bescherming voor de PC en persoonlijke gegevens, heeft een vroegtijdig waarschuwingssysteem, beschermt gebruikers en hun identiteit proactief tegen verdachte programma’s, en helpt de online privacy te garanderen."

Het programma bestaat uit een aantal onderdelen:
-AutoProtect. Dit draait op de achtergrond mee en waarschuwt als er spyware wordt gedetecteerd. De gebruiker kan dan zelf kiezen welke actie ondernomen wordt.
-Scanning opties (zowel on-demand als op de achtergrond)
-Automatische update functie.
-uitgebreide detectiedatabase met adware, spyware en key-logging programma’s. Deze database wordt voortdurend geüpdate om te zorgen dat ook nieuwere spyware wordt herkend.
-Uninstall functie. Hiermee wordt spyware totaal verwijderd van het systeem.

Het pakket inclusief 1 jaar gratis updates zal ongeveer $39,95 gaan kosten. Wanneer de software naar Nederland komt is nog niet bekend.