1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hewlett-Pacard heeft de ICT wereld verrast door niet op te komen dagen op CeBIT. Normaal staat er wel ergens een stand van HP, maar dit jaar heeft het Amerikaanse bedrijf gekozen voor een andere aanpak. Op de gezamenlijke stands zijn wel HP producten te vinden, maar dit gaat niet uit van een HP-project, zoals we dat gewend zijn. De 2000 vierkante meter beursruimte die HP normaal gebruikt voor stands, is dit jaar verhuurd aan Microsoft. De andere ruimte die ze elders op de beurs bezitten, is verhuurd aan Fujitsu-Siemens.

De organisatie van CeBIT heeft voorzichtig geantwoord op de vraag waarom HP niet aanwezig is dit jaar. Ze verklaarden dat HP haar prioriteiten verlegd heeft. De Duitse beurs heeft in ieder geval niet meer de hoogste prioriteit bij HP.

Het management van HP liet weten dat een van die andere prioriteiten een grote reclamecampagne is en dat het bedrijf dus om budgettaire redenen niet aanwezig is bij CeBIT.

Toch is de beursruimte die HP normaal altijd gebruikt voor CeBIT nog steeds eigendom van het bedrijf. Waarschijnlijk zal HP dus volgend jaar wel aanwezig zijn.