min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple maakt bekend dat de Xserve G5, de krachtigste Xserve tot nu toe, vanaf heden leverbaar is aan klanten. Met ongeëvenaarde prestaties en beheermogelijkheden in een 1U-rackmountbehuizing biedt de Xserve G5 een verwerkingssnelheid van meer dan 30 gigaflop per systeem. Daarmee is de Xserve G5 ongeveer 60 procent sneller dan de Xserve met een PowerPC G4-processor.

"De Xserve G5 is een groot succes onder klanten die op zoek zijn naar een krachtige 1U-rackmountserver die aanzienlijk minder geld kost dan vergelijkbare modellen van Dell, IBM en Sun", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "Dankzij de twee krachtige G5-processors, een enorme opslagcapaciteit, ongelooflijke I/O-prestaties en de meegeleverde Mac OS X Server-software van Apple is de Xserve G5 betaalbaar, gemakkelijk te beheren en eenvoudig te clusteren."

"Wij hebben gekozen voor een Xserve G5-cluster met 64 nodes in plaats van een op AMD gebaseerd cluster met Linux", aldus Jonathan Cohen, directeur van het Center for the Study of Brain, Mind and Behavior van Princeton University. "Apple staat niet alleen bekend om het gebruiksgemak, de ondersteuning en de innovatieve ontwikkeling van haar producten, maar ook om haar creativiteit, die zich nu heeft gericht op de vereisten voor geavanceerd wetenschappelijk computergebruik. De combinatie van Apple’s gevoel voor innovatie en de op standaarden gebaseerde open-sourcesoftware maken de keuze voor de Xserve G5 wel heel eenvoudig en aantrekkelijk."

Daarnaast introduceert Apple de Apple Workgroup Cluster for Bioinformatics, een kant-en-klaar geavanceerd computercluster waarmee wetenschappers het systeem kunnen configureren, bedienen en onderhouden. Dit werkgroepcluster biedt een ongekende prijs-kwaliteitverhouding met een groot configuratiegemak. Bovendien wordt dit cluster geleverd met iNquiry, een bio-informaticapakket van The BioTeam, dat 200 gebruiksklare bio-informaticaprogramma’s biedt die zijn geoptimaliseerd voor de toonaangevende Xserve G5 van Apple. Ook de installatie en het onderhoud zijn aanzienlijk vereenvoudigd, zodat IT-ondersteuning bijna niet nodig is.