2min

Tags in dit artikel

, , ,

Met de lancering van draadloos internet voor bezoekers én exposanten, beleeft Amsterdam RAI tijdens TINE – The ICT & Networking Event 2004 een uniek moment. Met deze WiFi-pilot is Amsterdam RAI één van de eerste venues in Europa die volwaardig draadloos internet aanbiedt. Voor Nederland heeft Amsterdam RAI zelfs de absolute primeur. De pilot gaat van start tijdens TINE, het nationale vakevenement voor de ICT-branche dat van 20 tot en met 22 april wordt gehouden.

Amsterdam RAI werkt hard aan haar toekomst. Het beurs- en tentoonstellingsbedrijf investeert momenteel substantieel in upgrading van de eigen faciliteiten en diensten. Met de pilot voor ‘roaming draadloos en breedbandig internet in beurshallen en congres-centra’ geeft Amsterdam RAI een doeltreffende impuls aan haar innovatieve ambities.

Wireless Fidelity
De nieuwe internetfaciliteiten worden aangeboden op basis van WiFi technologie. WiFi staat voor Wireless Fidelity, een technologie die draadloos internet met breedband snelheden mogelijk maakt. De dienstverlening op basis van deze technologie groeit snel. Volgens onderzoeksbureau In-Stat/MDR zal in 2005 WiFi ontvangst standaard in 95 procent van de notebooks zitten. Deze forecast heeft bij Amsterdam RAI tot versnelde implementatie van draadloos internet geleid. Daardoor is Amsterdam RAI als beursvenue één van de toonzetters op gebied van permanent draadloos internet.

Twee WiFi-varianten
Draadloos internet binnen Amsterdam RAI kent twee gescheiden varianten; WiFi voor bezoekers en WiFi voor exposanten. Bezoekers hebben in de publieke ruimtes (restaurants, etc.) toegang tot het world wide web. Zij kunnen middels vouchers en creditcard per minuut, per uur of per dag inloggen. Exposanten kunnen voorafgaand aan een evenement bandbreedte bestellen. Vervolgens hebben zij tijdens het evenement onbeperkt toegang tot het speciale WiFi-systeem in de beurshallen en congresruimtes. Overigens is WiFi door beursorganisatoren ook in één keer af te kopen, waardoor zij hun exposanten gratis wireless internet kunnen aanbieden.

Optimaal testen
In de pilot wordt de beschikbare bandbreedte nog gedeeld door het totaal aantal participanten. Een bewuste keuze, omdat WiFi zo optimaal getest kan worden. Wim van Meerveld, Product Manager van TINE – The ICT & Networking Event: "Amsterdam RAI is de eerste locatie waar WiFi zo intensief, op zo’n grote oppervlakte toegepast gaat worden. Door gebruik te maken van het ‘roaming’ principe hebben exposanten met een laptop middels accesspunten in alle gewenste hallen continu ontvangst."

TINE – The ICT & Networking Event
Toepasselijke plaats van introductie is TINE – The ICT & Networking Event 2004, die van 20 tot en met 22 april wordt gehouden in het Hollandcomplex van Amsterdam RAI. Tal van vooraanstaande ICT-leveranciers, waaronder Cisco, Computer Associates, Exact, HP, KN, KPN, Microsoft, Nokia, Oracle, Siemens, Sun, Versatel en Vodafone, tonen tijdens dit evenement hun ICT-oplossingen. In totaal zullen 250 exposanten hun opwachting maken tijdens TINE 2004. Het evenement wordt geopend met een spraakmakend congres, waarin vertegenwoordigers van ICT-leveranciers, gebruikers en overheid hun visie zullen geven op en de discussie zullen aangaan over ‘Business & Innovatie’, het centrale thema van TINE 2004.