min

Tags in dit artikel

, , ,

W64.Rugrat, dat is de naam van het eerst ontdekte virus dat speciaal voor 64-bit computers is geschreven. 32-bit computers zullen dan ook niets te vrezen hebben van dit virus. Volgens Symantec, die het virus als eerste ontdekte, is dit virus ook niet geschreven om schade aan te richten, maar vooral om aan te tonen dat ook de 64-bit platformen ook vatbaar zijn voor virussen.

Ondanks dat Symantec geen groot alarm slaat bij dit virus moet je toch zorgen dat je je virusdefinities up-to-date houdt. Het virus is dan wel niet zeer schadevol, toch wijzigt het bij de infectie bestandsbibliotheken en uitvoerbare programma’s. Het is dus ook geen pretje om het virus te hebben. Het grootste motief om geen groot alarm te slaan is dan ook vooral dat de 64-bit machines nog niet veel in omloop zijn.

In de toekomst worden veel meer 64-bit virussen verwacht. Doordat grote chipfabrikanten als AMD en Intel en softwarereus Microsoft de 64-bit markt opgaan, zal iedereen op 64-bit overgaan. En hoe meer 64-bit hoe aantrekkelijker voor virusschrijvers. Toch denkt Symantec dat het volgende virus nog wel even op zich doet wachten, omdat je voor het maken van een 64-bit virus zeer veel programmeerkennis nodig hebt.