3min

Tags in dit artikel

, , ,

Trend Micro Inc, leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, introduceert Trend Micro PC-cillin Internet Security 12. De nieuwste versie van het antivirusproduct van Trend Micro voor de consumentenmarkt biedt extra mogelijkheden op het gebied van privacy, betrouwbaarheid en beveiliging voor PC’s en thuisnetwerken. Zo bevat deze versie als eerste desktop antivirusoplossing intrusion detection-functionaliteit voor mobiele netwerken, anti-phising-functionaliteit, detectie en verwijdering van spyware en de mogelijkheid om verschillende PC’s binnen een thuisnetwerk te beheren. Al deze mogelijkheden maken PC-cillin een nog completere beveiligingsoplossing voor thuisnetwerken en kleinzakelijke omgevingen.

De toegenomen betaalbaarheid en beschikbaarheid van breedbandtechnologie, draadloze toepassingen en gateway-technologieën voor thuis vergroten de populariteit van thuisnetwerken. Veel huishoudens en thuiskantoren gebruiken meer dan één computer, delen netwerkbronnen en breedbandverbindingen met het internet, en gebruiken draadloze systemen ter ondersteuning van bijvoorbeeld laptops. Met de eenvoudige toegang tot het internet neemt ook het risico van bedreigingen als virussen, spam, spyware, hacker-aanvallen en phishing-pogingen sterk toe.

De nieuwe Home Network Control-mogelijkheid van PC-cillin Internet Security 12 stelt thuisgebruikers in staat de beveiliging van alle PC’s binnen het thuisnetwerk via één (met een wachtwoord beveiligde) interface te configureren, te updaten en te beheren. De nieuwe versie heeft als eerste desktop antivirusoplossing in de markt een Wi-Fi Intrusion Detection-functie. Hiermee wordt een thuisgebruiker gewaarschuwd wanneer een onbekende het draadloze netwerk opkomt en worden diefstal van bandbreedte en ongewenste toegang voorkomen. Daarnaast scant een ingebouwde vulnerability assessment-functie de PC’s automatisch op kwetsbaarheden in de besturingssystemen en de browsers. Patches zijn vervolgens met één muisklik te downloaden.

Nieuwe anti-phishing-software helpt thuisgebruikers zich te beschermen tegen dit nog steeds toenemende fenomeen van junk-mail, waarmee gebruikers via authentiek ogende websites of e-mails overgehaald worden persoonlijke of financiële informatie af te staan. Door het verzenden van data naar bekende phishing-sites te blokkeren, beschermt PC-cillin gebruikers nog voordat ze zich het mogelijke gevaar realiseren.

PC-cillin Internet Security 12 combineert een groot aantal beveiligingsmogelijkheden dat nodig is om de bedreigingen van vandaag tegen te gaan. "Het is alsof je thuis beschikt over de krachtige beschermingsmogelijkheden van Trend Micro voor de zakelijke markt", zegt Richard Ku, Director of Product Management voor de consumentenproducten van Trend Micro. "Belangrijke uitbreidingen op het gebied van spyware, firewall en URL-filtering helpen gebruikers tevens hun privacy beter te beschermen."

Trend Micro PC-cillin Internet Security 12 biedt verbeterde spyware-bescherming tegen het ongewenst monitoren van gebruikersactiviteiten of diefstal van persoonlijke informatie, een verbeterde persoonlijke firewall tegen hackers of ongewenste indringers en verbeterde anti-spam en URL-filters voor het tegengaan van ongewenste mail en het bezoek aan ongewenste websites. Het Outbreak Alert System biedt vroegtijdige waarschuwingen van nieuwe bedreigingen. Virus pattern-bestanden kunnen automatisch geüpdate worden voor optimale bescherming.

Prijs en beschikbaarheid
Trend Micro PC-cillin Internet Security 12 is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 49,95 euro. Dat is inclusief één jaar onderhoud. Kortingen zijn beschikbaar vanaf drie, vijf en tien licenties. Trend Micro PC-cillin Internet Security 12 is verkrijgbaar via de website: http://nl.trendmicro-europe.com/ en bij reseller NITT. Voor meer informatie en een gratis proefversie: http://www.trendmicro-europe.com.