1 min

Tags in dit artikel

,

Tegen de zomer van volgend jaar zullen NEC en Sony ondersteuning bieden voor de nieuwe dvd-standaard zo meldt de Japanse krant Nihon Keizai Shimbum. Echter is het nog maar de vraag of de toekomstige standaard dan al wel bekend is…

Tussen twee kampen is momenteel een hevig gevecht gaande. Aan de ene kant bevindt zich het Blu-ray-consortium, met Sony als grote voorstander, en aan de andere kant een kleinere groep die zich verzameld rond HD DVD. Tot het laatste kamp behoort NEC.

Over welke van de twee zichzelf de opvolger van DVD mag noemen, ging de discussie tot op heden over huiskamergebruik. Maar de volgende DVD-standaard zal ook gebruikt gaan worden op de pc. In het geval van Blue-ray is die overstap dan al gemaakt door Sony, in de vorm van een high-end opslagoplossing die technisch sterk verwant is met Blu-ray.

Volgens het artikel van Nihon Keizai zal NEC tegen de zomer van 2005 aan een HD DVD-drive voor desktop-computers uitbrengen. Deze zal alleen in staat zijn de nieuwe schijfjes te lezen en niet te beschrijven. Sony zal volgend jaar een Blu-ray-writer uitbrengen. Het is overigens ook al bekend dat de PS3, gepland voor 2006, Blu-ray zal ondersteunen.