min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft een internet bedrijf aangeklaagd wegens fraude. Het in Texas gelegen internet bedrijf zou volgens Google fraude hebben gepleegd door te klikken op haar eigen advertenties.

Het gaat hierom om het “pay – per – click” systeem. Met dit “pay – per – click” systeem betaalt Google voor het aantal hits op haar banners. Google beweert echter dat Auctions Expert International zich heeft opgegeven voor deze dienst, maar vervolgens massaal heeft lopen klikken op deze banners.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. November vorig jaar was er al een aanklacht in verband met ‘klik fraude’. Dit jaar Maart is er een man opgepakt die een software had ontwikkelt, die automatisch op betaalde advertenties "klikt".

Het is nogal lastig om dit soort fraude tegen te gaan, zo zegt google. "Zolang er verkopers zijn, zal er altijd een belangstelling zijn om het systeem te bespelen". Daarom zal "Google altijd vooruit moeten blijven werken". Want voor elke update of aanpassing die de zoekmachine maakt, zal er een groep zijn die een manier uitvinden om ook deze te exploiteren.

"Dit soort problemen zorgen er voor dat Google bij de les blijft" al dus een analist.

We bedanken WyBo voor het insturen van deze tip!