2min

Tags in dit artikel

,

Een BitTorrent server operator heeft besloten om het gevecht aan te gaan met de MPAA (Motion Picture Association of America) en vraagt voor donaties, om zo te zorgen voor een legale defensie tegen het bedrijf.

LokiTorrent is 1 van de vele BitTorrent hubs die aangeklaagd word door de MPAA door gebruikers te linken naar kopieer recht beveiligde films. Een groot aantal andere bekende BitTorrent sites hebben hun acties gestaakt nadat zij brieven hadden ontvangen van de MPAA, maar LokiTorrent denkt daar duidelijk anders over, en gaat het gevecht aan.

Op dit moment heeft LokiTorrent een bedrag van $22,000 ontvangen aan donaties, en ze hopen op een bedrag van $30,000 per maand voor het verdedigen van de site.

"Als je ooit van deze site gebruik hebt gemaakt, of van p2p in het algemeen, dan is het nu de tijd om te doneren. We zijn op zoek naar $30K per maand in donaties," valt te lezen op de LokiTorrent site. "Alstublieft, ga niet denken dat als we elke maand de volle 100% halen, dat het wil zeggen dat we altijd blijven bestaan, aangezien we allemaal de tactieken kunnen van de MPAA. Recente schattingen van advocaten komen meer in de buurt van 2 a 3x zoveel als het bedrag dat gevraagd word. Help ons terug te vechten, en verzeker jezelf ervan dat je recht om te delen niet hier ophoudt."

De site heeft nog steeds genoeg links naar films als The Incredibles en Ocean’s Twelve.

Internet gebruikers gaan massaal naar BitTorrent sites om zo films, TV shows, software en games te downloaden. De technologie, uitgevonden door Bram Cohen, versnelt het versturen en ontvangen van bestanden door het in kleine stukjes te hakken, en met meerdere gebruikers te delen. De bestanden worden niet gevonden door het programma zelf, maar door links op andere websites. Deze bevatten een code om de download te starten, en pakt bestanden waar mogelijk, van peers, in plaats van de server zelf.

Een aantal bedrijven maakt ook gebruik van BitTorrent om hun software legaal te transporteren.