2min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung heeft deze week haar nieuwe producten voor 2005 gepresenteerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De nadruk van de nieuwe producten ligt voornamelijk op Home Entertainment en Personal Audio.

Zo wil Samsung in mei een 80-inch plasmascherm op de markt brengen. Volgens het bedrijf is het het grootste plasmascherm ter wereld. Samsung demonstreerde al eerder een prototype van een 102-inch plasmascherm, maar dit model is voorlopig niet bestemd voor de verkoop.
Het is nog niet bekend wat de 80-inch grote televisie zal gaan kosten.

Deze maand brengt Samsung een aantal nieuwe mp3-spelers op de markt. Sterkste punt van deze nieuwe muziekspelers is volgens Samsung de lange speeltijd, die volgens het bedrijf 42 uur op één batterij is.
Verder zullen de spelers met de gebruikelijk extra’s als een FM Radio en een voicerecorder worden uitgerust. Het duurste model is uitgerust met een 1gb harde schijf, prijzen variëren van 120 tot 200 dollar.

Verder liet Samsung een dual-tray DVD-recorder zien, waarmee het mogelijk is om DVD’s 1 op 1 te kopiëren. Met de recorder kan twee uur video in 30 minuten gekopiëerd worden. De DVD-recorder staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar en zal rond de 500 dollar gaan kosten.

Verder presenteerde Samsung een aantal nieuwe LCD-tv’s waarvan de grootste een beelddiagonaal van 57-inch heeft, een aantal home theater systems en een 5 megapixel camera.